Druktes, druktes ….

Druktes, druktes ….

Ik heb meerdere keren te horen gekregen dat de artikelen op de GreenMatch website wat gedateerd beginnen te worden en terecht !
Ik schrok er eigenlijk zelf ook wel van dat het laatste artikel/column van 2016 was en wie leest dat nu nog?
Alle besognes, druktes van het dagelijkse werk en de jaarlijkse routine blijken veel tijd in beslag te nemen en dan vergeet je wel ’s wat van je te laten horen over de ontwikkelingen, zover ik daar wat over kwijt wil.
Die voornoemde druktes komt overigens niet alleen bij mij voor. Voor afspraken en overleggen merk ik, dat de planning steeds verder vooruit moet gebeuren. Even bellen met het voorstel naar de klant of relatie om morgen een bakkie te komen doen om iets te bespreken is er absoluut niet meer bij, ook niet overmorgen. De agenda zit vol en/of de druktes zijn strak ingepland, daar past niets meer bij, ook niet overmorgen: ‘’ Doe maar via de mail voor volgende week een voorstel en dan kijk ik of ik kan of anders een week later …’’ is een steeds meer voorkomende reactie. We zijn maar druk …
De mail en app en wat al niet meer aan multimedia en automatisering in deze tijd van digitalisering nemen ook veel tijd in beslag met alle druktes vandien. En ja, we kunnen toch echt maar 1 ding tegelijkertijd doen. En wat is van belang en niet, wat heeft prioriteit ?
Iedere ondernemer en bedrijf bepaalt dat natuurlijk zelf. Maar onmiskenbaar zijn wel de veranderingen in tijdsbestedingen en zakelijkheid ten opzichte van, laten we gemakshalve zeggen ten opzichte van de vorige eeuw. De tijd gaat door en ga mee met je tijd.
Echter, als die tijd maar niet altijd je eigen agenda gaan bepalen, zodat je zelf helemaal niet aan dingen toekomt, waar van je later spijt krijgt dat je er niet de tijd voor hebt genomen …
Probeer de druktes en tijd te baas te blijven, zou mijn boodschap kunnen zijn voor dit artikel.

GreenMatch