De beste wensen voor 2014

Weer een nieuw jaar met nieuwe kansen!

De bal is rond en kan alle kanten op. De kunst is uiteraard om deze in het team te houden, de aanval netjes op te bouwen en dan te scoren. Klinkt eenvoudig, maar dat is het beslist niet, want we hebben met de tegenstander(s) te maken …

Gaan we continu rekening houden met de tegenstander of gaan we van onze eigen kracht uit? Vanuit onze eigen deskundigheid en kennis op het gebied van techniek, kwaliteit en beweging zou voldoende moeten zijn op een goede wedstrijd te spelen en te winnen?! Maar we moeten dan wel over de nodige conditie beschikken en geen zwakke momenten hebben, Want de tegenstander staat niet stil en kan ons verslaan op onze zwakke plekken. Maar we hebben toch wel allemaal goede teamleden? of zijn er nog er nog zwakke posities in ons team. En wie is eigenlijk onze coach? En wie is de aanvoerder ? Wat is ons beleid?

Toch nog wel een aantal vragen die ons tot nadenken moeten stemmen …
Hoe gaan we met het nieuwe jaar om? Hebben we voldoende kracht in huis om een goede wedstrijd te spelen. Zoals altijd, zijn we sterk afhankelijk wat er in heel Europa gebeurt qua uitslagen en de speel (lees weer) omstandigheden én ons publiek. Blijven zij ons onvoorwaardelijk steunen?

Maar een aantal dingen kunnen we aardig goed zelf regelen of moeten dat nog doen. Kwalitatief en kwantitatief moet het allemaal voor elkaar zijn, voor dat de wedstrijd begint, maar uiteraard ook juist tijdens de wedstrijd. Maak ook goede afspraken over de aan te houden tactiek en strategie.

Maar de bal blijft rond en dat betekent dat we niet alles in de hand hebben. De uitslag van de wedstrijd maakt wel uit of we nog naar de volgende ronde gaan!

bal

Genoeg aandachtspunten om weer de grootst mogelijke inspanning te verrichten voor allen die betrokken zijn in het spel om het best mogelijke resultaat te boeken.

Ik wens hierbij daarom alle spelers in onze sector de allerbeste wensen in 2014!

Arie Middelburg
GreenMatch